Videndeling

 • Store arrangementer

 • Crowd

 • Uvante gæster

 • Dørmænd og personale

 • Ledelse

POLITIET: VEJLEDNING OM UDARBEJDELSE AF SIKKERHEDSPLAN FOR STØRRE UDENDØRS ANGEMENTER

Politiet meddeler tilladelse til offentlige forlystelser, herunder afholdelse af koncerter, festivaler m.v. Politiet kan i den forbindelse fastsætte vilkår for opstilling og afvikling af arrangementet. Tilladelsen gives af politidirektøren på det sted, hvor arrangementet skal afvikles.

Vejledningen er midlertidig ikke tilgængelig på politiets hjemmeside.
Vejledning om udarbejdelse af sikkerhedsplan for større udendørs musikarrangementer o.lign. 1. udgave, 2015

INDRAG HELE PERSONALET I SIKKERHEDSARBEJDET

Sikkerhed omfatter langt mere end det dørmanden præsterer. Du står i den bedste position, hvis politi og offentlige myndigheder på en positiv måde er aktiv interesserede i sikkerheden i jeres by- og lokalområde. Husk desuden altid at inddrage hele personalet i sikkerhedstænkningen:

 • Sørg for hele personalet er interesserede i at medvirke til en sikker og tryg stemning – hvilket har stor betydning for gæsterne. Vær dog opmærksom på, der ikke bliver et så stramt fokus, at det påvirker gæsterne, så de ikke trives.
 • Forelæg gerne personalet retningslinjer for netop deres del af arbejdet med at opretholde sikkerhed. Dele af dette kan med fordel formuleres på skrift i punktform.
 • Formidl gerne aktiv dialog mellem dørmænd og øvrige personale vedrørende opretholdelse af sikkerhed.
 • Både blandt dørmænd som øvrigt personale kan der være folk, der har valgt arbejde i nattelivet, fordi de kan lide uro og tumult. Der skal ikke så meget til at sætte noget i gang; overvej om en sådan tilgang og attitude er det rigtige for dit sted.
 • Korrekt sortering af gæsterne har stor betydning for sikkerhed og tryghed på stedet, men kan også lægge et betydeligt pres på både dørmænd og personale og skræmme personer bort. Overvej dette. De rigtige valg vedrørende korrekt sortering- og opretholdelse af karantænelister er af afgørende og har langsigtet forretningsmæssig betydning for dig.

MUSIKKENS BETYDNING FOR SIKKERHEDEN

Musikken har stor betydning for sikkerheden. Men der er ikke noget ligefrem forhold mellem musikkens karakter og graden af sikkerhed. Så det kommer an på en konkret overvejelse i hvert enkelt tilfælde:

 • Er stedet et åbent og tilgængeligt sted for publikum, som f.eks. almindelige gå-i-byen-steder, vil rolig musik normalt give ro, mens aggressiv musik kan give uro.
 • Det er vigtigt, den musikansvarlige DJ eller kunstner kan tale med sikkerhedsfolkene og dørmændene om sikkerheden. Kunstnere har ofte særlige ønsker vedrørende sikkerheden.
 • I lukkede miljøer for musikentusiaster er der normalt ikke noget forhold mellem vild musik og uro. Folk kommer for at nyde deres fælles interesse for musikken. Og arrangørerne har ofte et intimt og varmt kendskab til sit publikum, som de kan formidle til dørmændene.
 • Ved kendte kunstnere og DJ´s kan folk trænges om vedkommende. Det har betydning for sikkerheden og skal overvejes. Nogle kunstnere forlanger derfor at blive fuldt ud. F.eks. ud til bilen. Det er et rimeligt krav, som der skal tages højde for.
 • Forholdet mellem musik og sikkerhed er en overvejelse du med fordel kan gøre dig. Tag gerne dine overvejelser op med os.

KONTAKT OS VEDRØRENDE DIN SIKKERHEDSOPGAVE

DØRMÆNDENES BETYDNING FOR SIKKERHEDSARBEJDET

Dørmandens personlige egenskaber har stor betydning for sikkerheden. Men alle dørmænd er forskellige og har egne måder at tilgå situationer på – ofte på baggrund af positiv erfaring fra tidligere hændelser. Grundlæggende vænner gæsterne sig hurtigt til de dørmænd, der er en del af arrangementet:

 • En dygtig dørmand er rolig indeni. Det kan gæsterne mærke, hvorfor de også bliver rolige og tillidsfulde – både til dørmanden og til dit sted. Det vinder gæsternes tillid.
 • Dørmanden skal være venlig, snakkesalig og omgængelig med gæsterne. Det giver jer mange plusser, og kan være med til at tiltrække flere gæster, hvis I er kendt for at have et imødekommende miljø.
 • Det er vigtigt, at fysisk magtanvendelse er sidste udvej for dørmanden. Han skal dog ikke vige bort i vigtige situationer.
 • Service og hjælpsomhed er naturligt for dørmanden.
 • Erfaring spiller ofte en afgørende rolle i sikkerhedsarbejdet.

CABINETOFFICE V/UNIVERSITY OG LEEDS: "UNDERSTANDING CROWD BEHAVIOURS: GUIDANCE AND LESSONS IDENTIFIED"

This report has been commissioned by, and prepared for, the Cabinet Office
It forms part of the ‘Understanding Crowd Behaviour’ research report series.
The research was sponsored and funded by the Cabinet Office, as part of
the canon of civil protection literature and guidance, published on their UK
Resilience website.

Du kan læse rapporten her: CabinetOffice V/University og Leeds: “Understanding Crowd Behaviours: Guidance and Lessons Identified”

STORE DAGE MED UVANTE GÆSTER

Befolkningen har tradition for at gå i byen på store udvalgte dage. Det er typisk på fridage i forbindelse med højtider. Her er problemet, nogle ikke er vant til at gå i byen. De kræver ekstra hensyn fra sikkerhedspersonalet, selvom de er gode gæster og kunder, der dog kræver særlige hensyn vedrørende service:

 • Mange vælger at sætte ekstra sikkerhed op på de helt store dage. Det kan være nytårsaften, 25. december eller sidste dag på uddannelsesinstitutioner og militærbaser. Det er for de pågældende vigtige festdage – hvor der skal gås i byen og typisk drikkes meget.
 • Du bør altid i særlig grad overveje sikkerheden i forbindelse med store dage. Tag gerne dine overvejelser op med os, hvis du har spørgsmål til effektiv sikkerhedshåndtering.
 • Uvante gæster er ofte virkeligt attraktive kunder, men de kan være uvante med at gebærde sig i nattelivet. De kan derfor med fordel vises ekstra service og opmærksomhed. Til gengæld vil de så ofte huske, hvis de bliver behandlet ordentligt og professionelt.
 • Erfarne dørmænd er især en fordel på disse dage.
Dørmand-dørmænd-doermand-doermaend-security-vagt-firma-vagtfirma-doermandsydelser-doermandsbureauet-doermand-doermaend-security-vagt-doermandsbureauet-vagtfirma-firma-

PROFESSION­ELLE DØRMÆND TILBYDES TIL ALLE TYPER FESTER & EVENTS

You have Successfully Subscribed!