Radiovalg for dørmænd og Event – Den bedste radio for Dørmænd / Events ?

 • Bedste omtale blandt dørmænd og vagtchefer: Motorola DP 3400.
 • Mest interessante på markedet lige nu: Motorola DP 3441 med BT.
 • Det sikre valg til prisen: Motorola DP 1400.

Sammenfatning: Du vil ved valg af en digital/analog radio med UHF og digital DMR standart have de maksimale muligheder for at tilpasse en fremtidssikret radio ind i din eksisterede radioflåde. Vælger du en kvalitetsradio med bluetooth tildeler du endvidere dig selv massive muligheder for tilbehør. I det du i kraft af bluetooth kan vælge og vrage i forbrugersamfundets almene og bundende udbud af bluetooth gadget og koble dem op på din radio. Med BT-mulighed frigør du i et vist omfang din radio fra fabrikanternes tvang om bestemt ekstraudstyr til bestemte produkter.

På grund af den rivende udvikling har det været vanskeligt at sige at den og den radio skiller sig virkelig ud. For den næste man taler med ved så at netop den radio nu er udgået eller er ved at udgå. Jeg har forsøgt at modvirke denne løbende udvaskning af datagrundlaget ved at indsætte dato for data og udtalelser i artiklen.

To interessante radioer er imidlertid:

 • Motorola DP 3441 med BT (en meget god og solid radio med bluetooth og de uendelige muligheder dette giver – skulle være den eneste radio på markedet i dag hvor BT funktionen reelt fungere (7/1-2016)).
 • Motorola DP 1400 Analog Analog/Digital der i segmentet for dørmænd af bl.a. prismæssige årsager er interessant. Og er vist lige nu den nye sællert til udøverne af dørmandsfaget.

Denne artikel er skrevet på baggrund af tråde oprettet i forskellige FB sider for dørmænd og vagt i sommeren 2015. Og suppleret op med samtaler og nye data i løbet af januar 2016. Du er velkommen til at kommenterer og rette på artiklens indhold. Og det kan så nemt ske at din viden bliver indarbejdet i artiklen.

 

Kvalificerede analoge radioer kan være:

Entel HX-482 UHF: (Anbefales varmt af importøren Frank Green Strathe, 7. juni 2015. Men jeg har ikke kunnet finde nogen fok der har prøvet den i marken. Tekniske data ser dog overbevisende ud) (Frank Green Strathe siger: Well, den slår til hver en tid Motorola CP040 på pris, kvalitet og ekstra kanaler. CP040 har desværre en meget udbredt fejl. Den går ofte i lodningen ved headset indgangen i siden, som gør at du enten ikke kan høre eller tale i headsettet. Dette sker især ved brug til dørmænd hvor headsettet skiftes ofte et par gange om ugen. Det kan den ikke holde til.)

Motorola CP 040 – er vist udfaset. Eller ved at blive det. Og er derfor vist kun interessant fordi den allerede er så udbredt som dørmandsradio. Og derfor vil kunne mødes overalt i mange år endnu.

 

Digital / Analog løsning

Du bør muligvis planlægge din investering i lyset af den hastige digitalisering af professionelle radioer. Der har ikke rigtigt være nogen konkrete bud fra dørmænd på en digital radio. Men der har været nogen kvalificerede indikationer fra butikkerne:

 

DP 3441 med BT. Plus lader. Plus BT knap. [Den digitale DMR standart som Motorola er med i gør at alle radioer fra fabrikanter der er med i denne standart kan bringes til at kommunikere med hinanden ]. Motorola NNTN8191 – Wireless Fast PTT module ( Produktnummer: Motorola NNTN8191. Er nødvendig fordi radioen ikke kan fjernbetjenes direkte fra de gængse BT enheder – Det skyldes BT standarterne. Derfor er denne såkaldte – knap – skud ind imellem. Men når det først er sat op så kørere det helt frit og ubesværet). Kan fås med clear tube og med in-ear-højtaler (Med kabel direkte til knappen original fra Motorola) (Du har jo ikke alle de ledningsbaserede headset der hele tiden går i stykker som ved f.eks. cp 040. til gengæld har du jo så for hver radio tre ting som du skal holde strøm på: a) radioen, b) knappen og c) BT-enheden til øret).

Ellers kan DP 3441 BT radio via – knappen – køre med alle de BT enheder som du måtte have lyst til at vælge i de normale butikker og telebutikker som vi har i det moderne forbrugersamfund. DP 3441 kan problemfrit kodes op til at glide ind i din eksisterende flåde af radioer. Der findes i dag flere radioer på markedet med indbygget BT. Men ifølge Morten Bech Nielsen, stk-gruppen.dk er Motorolas DP 3441 den eneste radio på markedet hvor BT faktisk virker som det skal ( Kilde: Morten Bech Nielsen, stk-gruppen.dk – 5. januar 2016 )

 

vertex evx-531 ( (Nævnt af Morten Bech Nielsen, 5. januar 2016, stk-gruppen.dk ) som en solid og god lille radio i den prisvenlige ende af skalaen )

 

Motorola DP1400 Analog Analog/Digital – [Passer udstyr med CP040]: Kan skifte mellem digital og analog. Og kan tale med dine eksisterende analoge systemer. Dermed kan du udskifte dine radioer til digitale lidt efter lidt (Anbefalet af Sigga, 7. juni 2015, wgg.dk – OBS: Der er prisforskel på radioen alt efter om man vælger analog eller digital.).

 

Motorola DP 3400 – (Er vist udgået) Blev nævnt af en dørmand. Og virker da også meget overbevisende i sine data. Indeholder bl.a. en avanceret støjreduktion – uden at se for avanceret ud.

 

Ser du helt bort fra prisen kan du overveje: Motorola DP-3600 fra MOTOTRBO serien. Men er nok overgearet alene til almindelig dørmandsbrug.

 

MotoTrbo, altså Motorolas “semi-digitale” udgave til større events anbefales af professionelle der har anvendt systemet i marken.

Digitale radioer i kraftig udvikling

 

Entel: importøren forventer effektive digitale udspil fra Entel i den nærmeste fremtid

 

Motorola: MotoTrbo, altså Motorolas “semi-digitale” udgave til større events

 

[Digitale løsninger er ingen garanti mod aflytning. Se selv diverse tråde på entusiastsider]

 

Hvad med vhf / uhf ?

De to bånd kan gøre forskellige ting for dig. Så du må foretage et grundlæggende valg om hvad du vil med dig selv og dit firma. Og så vælge din radio.

Meget kort om vhf / uhf:

 • UHF er den der har det bedst i moderne bygninger af beton og jern mv. (Den helt overvejende del af dørmandsradioer)
 • VHF er godt til udendørs brug. Kommer godt rundt i landskaber, bakker og planter. Kan bruges indendørs. Men har det ikke godt med moderne byggematerialer som jern og beton.

 

Anskaffelse af radiokanal

Anvendelse af din radios kanaler kræver tilladelse fra Erhvervsstyrelsen. Som du selv kan indhente. Eller din leverandør hjælper dig. Det skulle være nemt nok at have med at gøre og koster kun et beskedent årligt beløb at opretholde sin radiokanal.

Det er altså ikke nok at dine radioer er af samme type og fabrikat. Samt at de alle står på samme kanal f.eks. kanal 1 eller 2. Hver kanal skal også være kodet op i forhold til hinanden – så de står på samme frekvens (Man kunne nok forestille sig at mange af de problemer som ledninger og stik til headset ofte får skylden for på stederne i virkeligheden skyldes at dette arbejde med afstemning af kanaler og frekvenser ikke er gjort ordentligt. Men det er altså vigtigt at det i professionel sammenhæng bliver gjort retmæssigt og jf. lovgivningen. Det er simpelt hen et af fundamenterne for at din radioflåde kommer til at fungere tilfredsstillende.).

 

Opkodning af radioen

 

Frank Green Strathe fortæller(5 januar 2016): “… UHF-radioer benytter (stort set) samme frekvensområde. Så du kan sagtens skifte enkelte radioer ud, på tværs af fabrikat. De skal blot programmeres med samme frekvens… Det samme gælder selvfølgelig for VHF. Du kan programmere hver kanal med hver sin frekvens. Bare husk at en UHF radio kun kan køre med UHF frekvenser og vice versa med en VHF. De fleste “dørmandsradioer” vil dog som regel være UHF, da disse er mest egnet til brug indendøre i bygninger. Kanalerne kræver licens fra Erhvervsstyrelsen. Så længe du arbejder på de respektive steder, er det fint at du bruger stedernes radio og frekvens. Men hvis du arbejder andre steder vil jeg fraråde at bruge disse frekvenser her, hvor de ikke hører til. Mit svar vil være at du skal have din egen personlige frekvens. Den rekvirerer vi gerne til dig hos Erhvervsstyrelsen. Vi tager ikke noget for det, men du får et girokort fra Erhvervsstyrelsen en gang om året, på et par hundrede kroner. Til gengæld er det så din egen frekvens som du kan bruge som du lyster jf. reglerne. De enkelte steder bør kende deres egne frekvenser, så jo, dem kan du godt bede om, og så sende over til os. Så programmerer vi ud fra dem. Erfaringen viser dog også, at enkelte kunder ser lidt stort på reglerne og ikke bruger godkendte frekvenser.”

 

Ovenstående burde også gælde for digitale radioer der også kan sende analogt.

Og betyder altså at du kan anvende de forskellige kanaler i radioen til hver sin frekvens som så igen passer til dine forskellige samarbejdspartnere og arbejdspladser.

Køber du en ny radio af et andet fabrikat end din hidtidige radio skal du bare få leverandøren til at omkode frekvensen i radioen så den passer til din gamle radio. Kender du ikke din gamle radios frekvenser så indlevere du den til leverandøren der med sit udstyr kan aflæse frekvenserne på den. Så omkoder leverandøren den nye radio så den passer til din gamle radios frekvenser.

 

Med andre ord kan du og dine samarbejdspartnere altid få dine radioer kodet til hinanden. Og arbejde sammen på tværs af fabrikater og produkter.

Det stiller dig altså betydeligt frit i valget af nye radioer på tværs af dine hidtidige valg. Med andre ord: Du kan i vid udstrækning skifte både fabrikat og produkt på trods af tidligere valg.

Den digitale DMR standart (Som blandt andet Motorola er med i) gør at alle radioer fra fabrikanter der er med i denne standart kan bringes til at kommunikere med hinanden. Få besked ved din leverandør (Kilde: stk-gruppen.dk  v/ Morten Bech Nielsen).

 

Med andre ord vil du ved valg af en digital/analog radio med UHF og DMR have de maksimale muligheder for at tilpasse en fremtidssikret radio ind i eksisterede radioflåde. Vælger du en kvalitetsradio med bluetooth styrker du endvidere massivt dine muligheder for tilbehør.

 

– Behøver du ikke radioer med disse fine industristandarter eller kan du nøjes med licensfri radioer. Så kan du få meget prisvenlige produkter i udmærket kvalitet. –

 

Headset

Alle har være enige om at kvaliteten af headsettet har helt afgørende betydning. Det gælder både som tilbehør for digitale analoge og for digitale radioer.

Mens radioer snildt kan indstilles på tværs af fabrikater så er tilbehør som headset mv. snævret knyttet til den enkelte radio. Og kan ofte ikke engang anvendes på tværs af forskellige radioer fra samme fabrikat. Det er bare endnu et argument for omtanke før køb af første radio. Du bør endda undersøge om den ønskede ekstraudstyr – f.eks. strube mic. – overhovedet kan fås til den radio du har kik på.

 

Det bedste skulle være: Et formstøbt høreværn der passer til dit headset som er tilpasset dig og din radio. Og betal så hvad det så koster.

 

surefire Ep3: Anbefales af nogle.

 

throat-mic: Anbefales af mange der har prøvet det. Men koster også i de klasser der duer. Skulle vist give lidt af en robotstemme som de øvrige brugere lige skal vende sig til.

 

bone conduct

 

strube og bone conduct

 

Entel headset akustisk EA15/450: (Anbefales 7. juni 2015 af stratheshop.dk)

 

Peltor – egentlige høreværn – ja de store du kender fra industrielt brug – med tilslutning. Upraktisk i døren. Men kan gå an til koncerter.

 

Store høreværn: Zekler Model 412r Db Level 2. I anden sammenhæng bruger jeg BT høreværn. Og  fandt så i EA-Værktøj i Vejle disse fine BT høreværn fra Zekler. Nu har de tjent mig dagligt i en sæson med hårdt arbejde. Og fungere stadig som nye. Det betyder også at jeg aldrig taber kunder på grund af mistede opkald. Så jeg kunne forestille mig at det er et godt bud til tunge koncerter mv. hvis du i øvrigt har en BT-radio. Også hvis du ellers bruger høreværn i dagligdagen kan jeg varmt anbefale denne Zekler. Dens lyddæmpende kvaliteter er måske ikke så gode osm de beste fra Peltor. Men den har vist sig langt mere holdbar end avancerede høreværn fra Peltor.

 

SportEar Sport PlugZ XP3 – Høreværn: (Anbefalet af Sigga, 7 juni 2015, wgg.dk)

Oticon: det er en mulighed at så sit høreværn lavet af Oticon. Så er kvaliteten sikkert i orden. Kan endda fremstilles i en bestem hudfarve og til børn. Skulle være kram der passer 100 %.

invisio.com – Headset blev anbefalet af en dørmand. Virksomhedens reklamer underdriver i hvert fald ikke produkternes kvaliteter.

Jeg må indrømme at det mest komfortable jeg har prøve er et almindelig klart rør med et stik til øret ( in-ear ). Men det sted stod jeg også uden for og skulle ikke tage yderligger hensyn til baggrundsstøj mv. Det føltes både behageligt og diskret. Og så sikkert professionelt ud for dem der lå mærke til det. Jeg kunne tydeligt tale med de øvrige dørmænd der stod under samme forhold.

 

– Da vi nu ved at der lige er 1 til 3 forskellige radioer som næsten alle inden for faget bruger. Så kunne man jo som engageret dørmand godt købe et ordentligt headset til sig selv til de pågældende radioer. Det er da en mulighed. –

 

Åben kommunikation via radio er også en mulighed

Nu er det jo ikke altid top hemmeligt hvad vi går og snakker om. Og så kan man jo bare tage selve radioen og snakke frit og åbent i den. Så er man jo fri for at headset  mv. ikke virker. Og kommunikationen forløber frit og behageligt. Ellers kan man aftale nogle koder at tale i – men det afhjælper jo ikke at folk kan se at vagterne taler sammen.

Er man parat til åben kommunikation direkte via radio er der masser af lækre og gode løsninger til næsten ingen penge.

Men som dørmand kan det hurtigt blive en betydelig ulempe at andre hørere hvad man siger. Eller alene det at folk kan se at man overhovedet taler sammen kan blive en ulempe.

 

Fortællinger fra marken:

 

Mark, Regionschef Øst, Guard Group (9. juni 2015), siger om løsninger jf. arbejdsopgave:

“Kan anbefale “MotoTrbo, altså Motorolas “semi-digitale” udgave til større events. Når man har vænnet sig til den digitale lyd spiller det ret godt. Som nævnt tidligere, så bør man vælge audio-tilbehør ud fra den enkelte vagts opgave, som f.eks. peltor til dem der står i FOS og vi har rigtig gode erfaringer med monofon+cleartube til de runderende hold.

 

Rent ledelses mæssigt kan vagtledere på computeren se hvem der taler, samt lukke for hængetaster og meget mere.”

 

Jimmi Stidsen: (16. juni 2015) “Et godt bud herfra som mine kontrollører bruger i støjfyldte områder er en DP3400 i UHF 490 samt et headset som kaldes en D-bøjle som er direkte sat på radioer og ikke igennem en monofon.”

Et interessant og anderledes udsagn kommer fra Tom Glückstadt der er så glad for Motorola CP040 at han har valgt at opkøbe, renovere og videresælge denne fine radio til kollega i branchen:

Tom Glückstadt: “Jeg har være vagt/dørmand flere steder i snart 20 år, og min erfaring siger mig at Motorola CP040 UHF analog model MDH50RDC9AA1AA (438-470 MHz), er den bedste radio man kan får, sammen med diskret headset, enten med den alm. silikone eartip eller formstøbt til netop dit øre.
Motorola CP040 radio går også som den mest solgte Security radio der har været på markedet. Der er dog nu kommet en opgraderet model, som hedder Motorola DP1400 og den kan kører analog og digital, hvis man bruger pengene på det modul der skal til for at kører digital.
For at vende tilbage til dine mange spørgsmål i tråden på VagtKontakt.
Du spøger om du kan ha din egen radio og så snakke med de andre dørmænd der står på stedet.
Til det er mit svar Ja eller nej, som jeg vil uddybe herunder.
Ja:
Hvis de andre dørmænd har radioer der kører på UHF eller VHF, og har det samme frekvensbånd som din radio har, så er svare ja til du kan få din programmeret til deres.
Det du skal vide, er to ting pr. kanal; Frekvensen og Tone, hvis der ligger sådan en på.
Det kunne for eksempel se således ud:
Kanal 1 på radioen 440,00625 MHz Frekvens DPL 271 Tone
Kanal 2 på radioen 445,01875 MHz Frekvens DPL 271 Tone
Kanal 3 på radioen 450,03125 MHz Frekvens DPL 271 Tone
Kanal 4 på radioen 455,04375 MHz Frekvens DPL 271 Tone
Nej:
Hvis de andre dørmænd har radioer der kører på VHF og du har en radio der kører på UHF, kan dette ikke lade sig gøre eller sagt på en anden måde, hvis ikke jeres radioer har det samme frekvensbånd at arbejde inden for, så er det umuligt at får dem til at arbejde sammen.
———————————————————————————————
Jeg håber dette kan bruges, og mit tilbud står selvfølgelig ved magt, hvis du er interesseret i at få et selvfølgelig.
Vh. Tom”

 

Sammenfatning af hvad folk i marken har fortalt

Flere dør- og eventfolk har fortalt om fordele og glæde ved at skifte fra analog til digitale radioer. Det giver mere klar tale. Lettere at forstå når man lige har vænnet sig til lyden. Folk beretter at det er flere år siden at digitale radioer blev så gode at de blev oplevet som en klar fordel i forhold til analog lyd.

Det påpeges dog ivrigt fra alle sider at headsettet stadig er af virkelig stor betydning. Uagtet radioens egne kvaliteter spiller det ikke uden rette headset mv. Gerne tilpasset den enkelte opgave. Kostbare specialting som strube-mic og D-bøjle mv. skulle også være en stor fordel for brugerne.

Der må dog også stilles krav til ledelsen om at give ordentlig instruktion i anvendelsen af udstyret. Simple ting som at tale ind i mikrofonen på rette vis betyder rigtig meget.

Radioerne og tilhørende udstyr er også blevet fremhævet som noget der på en god måde kan støtte op om den enkelte brugeres arbejdsmiljø og sikkerhed. F.eks. at stikket i øret samtidig er et høreværn –  kan være en fordel i støjfulde miljøer. Eller at der til store koncerter bruges egentlige høreværn med tilslutningsmuligheder som dem kendt fra industrien.

I det hele taget har jeg fornemmet en grundtone af forhåbning til hvad digitale løsninger kan gøre for folk i dør- og event. Der også understøttes af de vagter der allerede har anvendt de digitale radioer i praktisk arbejde.

Det ser generelt ud til at folk der har valgt at betale noget mere for at få de helt rigtigt ønskede ting som radioer, headset mv. også føler at de får rigtig meget godt igen i forbindelse med arbejdet.

– En indehaver til en butik med bl.a. radioudstyr til dørfolk siger: “Min overordnede vurdering er at det der betyder mest overhovedet er prisen. Jeg syndes i forvejen at DP 1400 er dyr nok. Men vælger man noget andre dyrere radioer og så man er 10 mand eller mere i firmaet så kan det jo virkeligt løbe op. Og får man så et enkelt job ind hvor man har brug for endnu flere radioer så løber det jo også hurtigt op. Vi sælger mest af de billigste ting som der er råd til. Det skal jo ligge inden for hvad der er penge til. Det seneste sæt jeg har solgt er fra Kenwood. Det var i går, og det var på grund af prisen”

 

Konklusion

Med de bedste digitale løsninger skulle det i dag ifølge folkene i markedet være muligt at føre nuancerede samtaler uanset niveauet af baggrundsstøj. Noget der længe har være savnet af eventvagter og dørmænd.

Det er dog ikke muligt helt konkret at sige: køb det´ og det´ så er du sikret. Det ville ellers være dejligt at kunne være så konkret. Men det er muligt at sige: overvej i hvert fald de her ting fra disse fabrikanter.

Heldigvis for ejerne kan en overgang af radioflåden fra analog til digital ske gradvis.

Ledelsesmæssigt kan nogle af de digitale systemer give uanede muligheder for overblik over folkene og at se hvem der taler sammen. Samt at variere mulighederne for de enkelte medlemmer i det projekt der er under afvikling. Noget der givetvis i sig selv kræver professionel viden. Men som også vil stille virksomheden stærkt i markedet.

Mange andre ting end kvaliteten af den indeværende radioflåde afgør kvaliteten i kommunikationen. F.eks. at samtlige radioer er justeret ordentligt i forhold til hinanden. Og folkenes skoling i anvendelse af radiokommunikation. Samt at headsettet er tilpasset den enkelte medarbejder.

Kan radioerne ikke følge med omgivelserne kan der med fordel aftales koder. Med ord der trods alt kan høres under forholdene.

Alle radioer kan indstilles til hinanden på tværs af mærke. Så den eksisterede radioflådes mærker får aldrig betydning for nyindkøb af radioer – når første nogle få grundlæggende valg er truffet. Derimod binder fabrikanterne ekstraudstyr som headset mv. op på bestemte radioer. Og det kan dermed alligevel blive en dyr fornøjelse at skifte radio. Så tænk dig godt om ved indkøb af den grundlæggende radio i dit system – den afgør i høj grad dine øvrige muligheder.

 

Perspektivering

Der er for tiden en interessant udvikling i radiokommunikation i forhold til dørmandsfaget og eventsikkerhed. Nye teknologiske muligheder kan, hvis implementeret, påvirke alle niveauet af de firmaer det vælger at gøre brug af dem. Desuden vil det kunne påvirke kvaliteten af arbejdet og dermed forrentningen af virksomheden i positiv retning.

For blot at nævne nogle få af de mange avancerede muligheder:

 • Radiokommunikation med principiel uendelig rækkevidde f.eks. via IP.
 • Lokal projektledelse der nemt følger bevægelser i folkenes position
 • Ledelse kan følge samtaler ved folkene i marken og se hvem der taler.
 • Radioer med GPS
 • Radioer med BT.
 • Gode muligheder for at opbygge radiosystemer hvor man kan tale frit sammen nærmest uanset støj i omgivelserne.
 • Gode muligheder for at anvende radiosystemer og tilbehør til forbedring af arbejdsmiljøet og sikkerheden for folkene i marken.

 

Alle disse fine muligheder koster så meget at mange nok ikke økonomisk kan overskue dem bare på baggrund af at de er ude at stå et par timer dørmand en gang imellem. Men vil for de fleste kræve et mere solidt afskrivningsgrundlag.

Min vurdering er derfor at de mere forfinede muligheder vil gå til dem der har et godt lille vagtselskab med solide industrielle kunder som afskrivningen af de mere eksklusive systemer kan foretages på. Og så kan man jo bare bruge det fine system til de opgaver med dør- og event der også måtte komme ind. En anden målgruppe for disse muligheder er entusiaster der ønsker det bedste udstyr i arbejdet. En tredje målgruppe er virksomheder der er blevet så store inden for dør og eventsikkerhed at de er tvunget ud i disse investeringer i avanceret teknologi.

Derfor tror jeg at Motorola DP1400 bliver den nye sællert inden for dørmand. Motorola DP1400 har simpelthen det der skal til for at dørfolk i almindelighed syndes at pris og funktioner står i forhold til det der er brug for. Folk er trykke ved produktet på grund af fabrikanten og alt anskaffet udstyr til hidtidige cp 040 er ikke spildte men kan anvendes på den nye radio.

Alle der ønsker noget bedre udstyr vil ikke, lige nu (6. januar 2016), kunne komme uden om at se på Motorola DP 3441 med BT som en seriøs mulighed. Men prisen vil med næsten sikkerhed holde denne fine radio ude af det brede marked for dørmænd. Selv om den i øvrigt ville være perfekt til dørmand og event.

 

Fabrikater du kan overveje

baofengradio.com

invisio.com – Headset

motorola.com

maas-elektronik.com

wouxun.com

 

Hvor kan du købe

Her nævner jeg dem der har været nævnt i debatterne eller selv har været aktive i debattrådene

 

3m.com  –  peltor  –  (Industrielle høreværn med tilslutning)

eventbetaling.dk

godik.dk  (Udlejning)

radioudlejning.dk

stk-gruppen.dk  v/ Morten Bech Nielsen

stratheshop.dk  v/ Frank Green Strathe

vagtshop.dk

wgg.dk  v/ Sigga Isaksen

zenitel.dk

 

Karsten, Dørmandsbureauet, tlf 8181 1414

www.Doermandsbureauet.dk